Hur man sÀger om nÄgon har tagit bort sitt Discord-konto

Oenighet Àr för enkel att anvÀnda kommunikation mellan knoppar och guildkamrater, ibland kan det vara lite för mycket att hantera. Om nÄgon inte lÀngre kÀnner behov av att anvÀnda tjÀnsten kan de ta bort sitt konto helt. TyvÀrr varnar Discord inte andra medlemmar om att ett konto har tagits bort.

Det finns en ganska enkel lösning för att ta reda pĂ„ om nĂ„gon har tagit bort sitt konto. Även om det kan ocksĂ„ tyckas som om de bara har omvĂ€nt dig eller eventuellt har blivit förbjudna. LĂ„t oss ta reda pĂ„ det tillsammans.

Om du vill ta bort ditt Discord-konto har du lÀst Hur man tar bort ett discord-konto.

Har ett konto tagits bort?

En nyckelindikator för att veta om ett konto har tagits bort Ă€r genom att kolla in anvĂ€ndarnamnet. Ändringar av anvĂ€ndarnamnet intrĂ€ffar nĂ€r nĂ„gon gĂ„r igenom processen att ta bort sitt konto.

Det Àr viktigt att nÀmna att Discord ger anvÀndare möjlighet att inaktivera snarare Àn att ta bort ett konto. Ett inaktiverat konto visas pÄ samma sÀtt som det som har tagits bort. Om du letar efter en kontakt som visas raderad Àr det viktigt att du kommer tillbaka för aktivitet vid ett senare datum.Hur man sÀger om nÄgon har tagit bort sitt Discord-konto 1

Det finns flera sÀtt för en anvÀndare att anpassa interaktioner inom Discord-plattformen. Blockering av anvÀndare, inaktivering av ett konto, omvÀndelse av nÄgon och radering av ett konto Àr anvÀndarens nÄd.

Aktiva anvÀndare ska se ut sÄ hÀr:Hur man sÀger om nÄgon har tagit bort sitt Discord-konto 2

NĂ€r ett konto raderas, Ă€ndras kontoens namn till nĂ„got i linje med "Ta bort anvĂ€ndare#####." Siffrorna som visas efter “DeletedUser” kan vara alla nollor eller ett gĂ€ng slumpmĂ€ssigt genererade nummer. SĂ„ om din vĂ€n för nĂ€rvarande visas pĂ„ din "vĂ€nlista" pĂ„ detta sĂ€tt har deras konto tagits bort.

Namnet kan ocksÄ visas i tidigare publicerade meddelanden inklusive de i serverns chattrum, direktmeddelanden och alla andra interaktionspunkter pÄ Discord.

Varje konto har ett unikt identifikationsnummer bifogat (i fallet med skĂ€rmdumpen ovan Ă€r ID-numret “7098”) vid skapandet av kontot. Kontoets anvĂ€ndarnamn och unika identifikationsnummer Ă€r inte lĂ€ngre anslutna pĂ„ nĂ„got meningsfullt sĂ€tt nĂ€r ett konto har tagits bort. Detta garanterar den person vars konto har tagits bort att hans information och tidigare publicerade text inte kan spĂ„ras tillbaka till dem.

En annan indikator pÄ att ett konto har tagits bort eller inaktiverats Àr att alla ömsesidiga vÀnner som de tvÄ anvÀndarna hade inte lÀngre kommer att visas som "ömsesidiga anslutningar." Detta beror pÄ att anvÀndaren med det raderade / inaktivera kontot inte lÀngre Àr aktivt.

Om ett konto har inaktiverats av Discord för missbruk eller kanske en mindreĂ„rig person körde kontot, kommer anvĂ€ndarnamnet att visas pĂ„ samma sĂ€tt som anges ovan. Oavsett anledning; om du ser “DeletedUser #####” Ă€r kontot inte lĂ€ngre aktivt.

För dem som vill ta bort sitt Discord-konto permanent kan de. För att sĂ€kerstĂ€lla att Ă€ven “DeletedUser #####” inte lĂ€ngre visas pĂ„ plattformen kan anvĂ€ndare kontakta supportteamet pĂ„ (e-postskyddad)

Blockerade konton

AnvĂ€ndare kommer fortfarande att kunna se ett inaktiverat eller raderat konto. Om nĂ„gon har blockerats av en annan anvĂ€ndare kommer kontot inte lĂ€ngre att visas. Om du tror att du kan ha blivit blockerad men se "Ta bort anvĂ€ndare #####, ”dĂ„ har du inte blivit blockerad.

Unfriended

Om du kan se anvÀndarnamnet fortfarande aktivt, till exempel skÀrmdumpen som listas ovan, har kontot inte inaktiverats och du har inte blockerats. Om du inte kan se nÄgon information om kontot betyder det helt enkelt att du har varit ovÀnlig.

Vad hÀnder nÀr nÄgon tar bort sitt konto?

Om nÄgon tar bort sitt konto förblir de meddelanden de har skickat kvar tillsammans med bilder och annan information. Detta gör det svÄrt för mÄnga anvÀndare att identifiera om ett konto har gÄtt för gott eller om administratören tar en paus.

Även om tidigare information lĂ€mnas kvar, kommer du att mĂ€rka att det inte finns nĂ„gon ny aktivitet och du kommer inte att fĂ„ nĂ„got svar pĂ„ dina aktuella meddelanden.

ÅterstĂ€ller ett raderat konto

Discord raderar inte kontouppgifter permanent under 30 dagar. Om nÄgon har tagit bort sitt konto och beslutat att Äteraktivera det Àr uppgiften möjlig.

Oavsett orsaken till borttagningen kan du ÄterstÀlla kontot sÄ lÀnge det har varit inom 30-dagarsfönstret.

NÀr de 30 dagarna Àr slut raderas kontot permanent tillsammans med all personlig information som Àr bifogad. Detta görs för att uppfylla kraven frÄn GDPR eller "AllmÀn uppgiftsskyddsförordning."

För att ÄterstÀlla Discord-kontot till sin normala status:

  1. AnvÀndaren med det raderade kontot mÄste logga in pÄ Discord via antingen skrivbordet eller webblÀsarappen.
  2. Ett vÀntande "Konto planerat för borttagning" -fönstret bör pop-up som indikerar att ditt konto har angett nedrÀkningen till permanent förstörelse.Hur man sÀger om nÄgon har tagit bort sitt Discord-konto 3
  3. Strax under "Jag Ă€r sĂ€ker! Knappen, "borde du se" Ändra dig? ÅterstĂ€ll konto”.
  4. Klicka pĂ„ ÅterstĂ€ll konto för att fĂ„ Ă„tkomst till ditt konto igen.
  5. Om du inte ser den beskrivna dialogrutan nÀr du loggar in för att ÄterstÀlla ditt konto Àr det redan för sent. Kontot Àr inte lÀngre tillgÀngligt för ÄterstÀllning och har tagits bort permanent.
  6. För att skapa ett nytt konto mÄste du börja processen pÄ nytt.

För konton som raderats med tillstÄnd av Discord mÄste du skapa nya konton. Det Àr möjligt att IP-adressen som Àr kopplad till ditt raderade konto ocksÄ har förbjudits. Det betyder att du mÄste skaffa dig hjÀlp av en VPN för att kringgÄ förbudet och skapa ett nytt konto.

0 Shares