Pintasan Papan Kekunci 11 Zum Teratas untuk Menggunakannya Seperti Pro

Zoom tidak memerlukan pengenalan ketika membuat panggilan video. Organisasi dan syarikat besar beralih ke perjumpaan dan persidangan digital mengenai Zoom dan banyak dari mereka masih memerlukan Skype atau Google Hangouts. Walaupun Zoom adalah harta panas sekarang, nampaknya bijak untuk mempelajari beberapa pintasan papan kekunci Zoom untuk mempercepat kemajuan anda.

Papan Kekunci

Zum pergi dari 10 juta Disember lalu hingga 200 juta hanya dalam masa empat bulan. Sudah menjadi pilihan utama bagi banyak orang untuk mengadakan perjumpaan tanpa gangguan. Sudah tentu, populariti api Zoom juga menimbulkan kebimbangan mengenai keselamatan dan privasi data yang dikongsi melalui panggilan video.

Terdapat banyak sebab untuk populariti meroket perisian. Zoom menawarkan antara muka yang mudah digunakan, fungsi bergabung cepat, latar belakang maya, perkongsian skrin, rakaman skrin, dan banyak lagi. Aplikasi ini menawarkan sekumpulan pintasan papan kekunci untuk terbang melalui tetapan dan pilihan.

Dalam catatan ini, kita akan membincangkan sebelas (11) pintasan papan kekunci Zoom terbaik untuk Windows PC dan Mac. Mari kita mulakan.

1. Sertai Mesyuarat

Ini mesti dimiliki oleh semua orang. Dengan jalan pintas perjumpaan bergabung, anda dapat dengan cepat menyertai mesyuarat dari mana-mana antara muka aplikasi. Anda boleh menggunakan Command ⌘ + J di macOS atau Alt + J untuk Windows untuk menyertai mesyuarat yang sedang berlangsung. Gunakan jalan pintas, tambahkan pautan jemputan, dan sertai mesyuarat.

Sertailah perjumpaan

2. Jemput Seseorang

Semasa membuat panggilan, anda mungkin ingin menjemput seseorang untuk pertemuan yang sedang berlangsung. Daripada mengetuk butang kecil, anda boleh menggunakan pintasan papan kekunci untuk menjemput peserta ke panggilan. Tekan Perintah ⌘ + T untuk macOS atau Alt + T untuk Windows untuk membuka skrin jemputan dan menaip e-mel peserta atau menyalin URL panggilan.

Jemput seseorang

3. Mula / Hentikan Perkongsian Skrin

Zoom dilengkapi dengan fungsi berbagi layar, yang dapat digunakan pengguna untuk berbagi layar dengan peserta. Ia berguna apabila seseorang ingin menjelaskan sesuatu kepada peserta. Anda boleh mengetuk butang skrin kongsi di bahagian bawah atau menggunakan pintasan papan kekunci Shift ⇧ + Command ⌘ + S di macOS atau Alt + S aktif Windows. Dengan berkongsi skrin, seseorang juga boleh menggunakan jalan pintas yang sama untuk menghentikan perkongsian.

Kongsi skrin

4. Jeda / Sambung semula Perkongsian Skrin

Semasa berkongsi skrin, anda mungkin mahu menjeda prosesnya sebentar. Sebabnya boleh jadi dari gangguan kecil ke peribadi. Anda boleh menavigasi kursor untuk menekan butang atau menggunakan Perintah Shift ⇧ + ⌘ + Pintasan papan kekunci T untuk macOS atau Alt + T untuk Windows. Gunakan jalan pintas yang sama untuk meneruskan perkongsian skrin.

5. Angkat tangan

Pelan percuma Zoom membolehkan anda mengadakan pertemuan dengan seratus orang pada satu masa. Had meningkat kepada seribu peserta dengan rancangan berbayar. Bayangkan situasi ketika anda mengadakan pertemuan dengan beratus-ratus peserta, dan menjadi sukar untuk mendengar pendapat semua orang.

Angkat tangan

Syukurlah, Zoom telah menyediakan fungsi mengangkat tangan, yang membolehkan anda memberi amaran kepada tuan rumah mengenai pendapat anda. Anda boleh menggunakan pilihan pintasan papan kekunci + Y untuk macOS atau Alt + Y untuk Windows.

6. Jadual Mesyuarat

Terdapat beberapa cara untuk membuat pertemuan di Zoom. Anda boleh menggunakan butang mesyuarat jadual dari skrin utama, menggunakan web Zoom, atau pintasan papan kekunci untuknya. Ini adalah kaedah terpantas untuk menjadualkan pertemuan di Zoom. Saya menggunakannya sepanjang masa untuk menyusun mesyuarat.

Jadualkan perjumpaan

Gunakan Perintah ⌘ + D pada Mac atau Ctrl + D dihidupkan Windows untuk membuka kotak mesyuarat jadual. Tambahkan masa, tarikh, kata laluan, dan maklumat lain untuk membuat mesyuarat.

7. Redamkan / Suarakan Audio Anda

Semasa perjumpaan, anda mungkin ingin mematikan suara audio anda sebentar. Daripada mencari pilihan itu, seseorang boleh menggunakan Perintah Shift ⇧ + ⌘ + Pintasan papan kekunci untuk Mac atau Alt + Jalan pintas untuk Windows.

8. Redamkan / Suarakan Audio untuk Hos

Bagi tuan rumah, mengendalikan ratusan peserta boleh membingungkan. Terutama ketika para hadirin mengangkat tangan untuk menjelaskan sesuatu. Host boleh menggunakan pintasan papan kekunci Alt + M atau Control + Command ⌘ + M di macOS untuk membisukan orang lain semasa mesyuarat.

Senyap

9. Jeda / Sambung Rakaman Mesyuarat

Adakah anda tahu bahawa anda boleh merakam keseluruhan mesyuarat pada peranti menggunakan Zoom? Walaupun berfungsi dengan baik, anda tidak mahu merakam semuanya. Para hadirin mungkin ingin merakam bahagian-bahagian perjumpaan tertentu. Anda boleh menggunakan Alt + P aktif Windows atau Perintah Shift ⇧ + ⌘ + Pintasan papan kekunci P di macOS untuk menjeda atau menyambung semula rakaman mesyuarat. Anda boleh mendapatkan rakaman panggilan video Zoom tersebut dan mengeditnya pada Mac atau PC anda.

10. Mesyuarat Tamat

Zoom menyediakan jalan pintas papan kekunci yang kemas untuk menamatkan mesyuarat dengan cepat. Anda boleh menggunakan Command ⌘ + W pada macOS atau Alt + Q aktif Windows untuk menamatkan mesyuarat.

11. Melompat Berbual dengan Seseorang

Seperti mana-mana aplikasi mesyuarat, Zoom menyediakan fungsi sembang untuk membincangkan perkara-perkara tertentu dengan ahli pasukan. Anda boleh melompat ke skrin sembang dengan cepat menggunakan Ctrl + T Windows atau Perintah ⌘ + K pada Mac.

Lompat untuk berbual dengan seseorang

Sesuaikan Pintasan Papan Kekunci dalam Zum

Pintasan papan kekunci yang disebutkan di atas ditetapkan secara lalai pada Zoom. Anda boleh membuang dan bahkan menyesuaikannya. Buka aplikasi Zoom, menuju ke Tetapan> Pintasan Papan Kekunci dan ketik dua kali pada pintasan papan kekunci yang disebutkan. Pilihnya dan tekan delete. Sekarang tetapkan jalan pintas papan kekunci baru dengan menekan kombinasi kekunci papan kekunci pada komputer riba.

Pintasan papan kekunci

Gunakan Zoom Seperti Pro

Dengan pintasan papan kekunci ini, anda dapat meningkatkan produktiviti anda dengan mengurangkan klik dan mempercepat kerja anda dengan Zoom. Sama ada anda menggunakannya untuk bersantai atau dalam tetapan profesional, pintasan papan kekunci ini pasti akan membantu anda menjimatkan beberapa saat sehari.

Seterusnya: Adakah anda berwaspada untuk memulakan Zoom? Lihat artikel seterusnya untuk penyusunan kami mengenai 9 petua dan trik berguna untuk menggunakan Zoom dengan cekap.

0 Shares